Enklere hverdag med servicedesk for kundeservice

Det er viktig med høy kvalitet i leveranse når henvendelsene tikker inn. Med Pureservice får du et verktøy som hjelper til med å informere og forenkle leveringen av eksepsjonell kundeservice.

Prøv nå

Vi spiller kundene våre gode, i møte med sine kunder og ansatte

Kundene dine er den viktigste delen av virksomheten. Pureservice lar deg bygge bedre kundeforhold med en løsning som har verdiskapning i fokus. En servicedesk for kundeservice tilbyr en portal der saksbehandlere kan spore, prioritere, administrere, svare på og løse henvendelser fra kunder.

Pureservice leverer en komplett servicedesk med alt inkludert som selvbetjeningsportal, informasjonskilder, analytiske dashbord og mer. Enkelt forklart gjør Pureservice det mulig for bedrifter å forbedre leveransen på henvendelser fra kunder ved å samle henvendelser og informasjon på tvers av kanaler – automatisk og alt samlet på ett sted.

Fordeler med en servicedesk for kundeservice

Det lønner seg for alle virksomheter å benytte seg av en servicedesk for kundeservice, uansett bransje og størrelse. Kunder har stadig høyere forventninger til kundeservice, og da er det viktig med et verktøy som legger til rette for rask og personlig oppfølging.

Pureservice lar deg organisere og håndtere saker mer effektivt, og samtidig samarbeide på tvers ved å fordele ansvarsroller. I servicedesken får du full oversikt over alle saker ved hjelp av kategorisering, og på den måten har du alltid kontroll over hvilke saker som krever umiddelbar respons, hvilke saker som er åpen eller lukket, og hvilke saker som enda ikke har fått tildelt en saksbehandler. Pureservice gjør samarbeid knirkefritt og skaper begeistring for å yte eksepsjonell service.

Å yte god service til kunder og ansatte har aldri vært enklere

Med Pureservice får du en selvbetjeningsportal som kunder og ansatte kan benytte for å melde inn en sak, eller bruke som en informasjons- og kunnskapskilde. Saken vil automatisk komme frem til riktig saksbehandler basert på hva som blir fylt ut av innmelder, slik at du kan forbedre responstid med høy kvalitet i leveransen.

I tillegg til ofte stilte spørsmål-artikler (FAQ), kan du i selvbetjeningsportalen bygge opp en kunnskapsdatabase for saksbehandlere, slik at dine kunder får den beste kundeopplevelsen hver eneste gang. Så enkelt – for bedriften og dine kunder. 

Én servicedesk for flere bruksområder

Se hvordan Pureservice passer for deg uansett bruksområde eller avdeling

Jobb fra hvor som helst

Med appen vår har du full oversikt både hjemme og på fjellet.

For oss, som er et ungt teknologi og innovasjonsselskap, har Pureservice vært en veldig viktig samarbeidspartner i effektiviseringen og videreutviklingen av vår support tjeneste. Som verktøy gav det oss mye verdi veldig tidlig takket være gode onbardingprosesser, tett og god oppfølging fra support gjennom hele prosessen og ikke minst jevnlige oppfølgingsmøter med Customer Success Manager i etterkant. Det at vi har en norsk leverandør av et slikt system er også fantastisk moro!

Drift og Support

Veni AS

Pureservice er et meget oversiktlig og brukervennlig system som gjør at ingenting blir glemt. I tillegg støtter det jobbing utmerket fra mobilen slik at vi kan jobbe fra hvor som helst. Kort og godt mye mer enn et IT-system

Andreas Sigvaldsen

Virksomhetsleder IKT Ullensvang kommune

Det er veldig enkelt å sette opp arbeidsflyter og regler som er tilpasset vårt bruk. Bruken av Selfservice-portalen oppleves som oversiktlig og intuitivt. Både kolleger og kunder har kommet med meget positive tilbakemeldinger etter at de har begynt å bruke portalen.

Qualisoft

Test selv - uten forpliktelser

Et godt arbeidsverktøy bør dekke dine konkrete behov. Derfor er det nyttig å teste funksjonaliteten i systemet. Vi tilbyr en skreddersydd demonstrasjon, med oppsett og veiledning, som dere kan teste i 60 dager - helt gratis og uten forpliktelser.

Kom i gang