Sommerhilsen og oppdatering fra Pureservice

For mange nærmer sommeren seg, og selv om ferien kan se noe annerledes ut igjen i år så håper vi at du og dine nære får tid til å nyte gode dager i sommer.

Vi vokser

Det siste året har vært preget av endringer, og det gjelder også internt i Pureservice. Vi har stått fjellstøtt gjennom pandemien, og nå girer vi opp for nye muligheter. Teamet har blitt flere og vi skal gjøre mer. Den siste tiden har vi hatt gleden av ønske Emma, Susann, Marius Eldor og Synne velkommen til teamet. Vi ser frem til en spennende høst med nye utfordringer, prosjekter og endringer. Ikke minst krysser vi fingrene for at alle kan møtes på kontoret snart, både nye og gamle!

Fra venstre: Emma Lina Bitar (Professional Services & Support) og Marius Jones (Daglig leder)
Fra venstre: Synne Mari Jacobsen Myrbø (Kommunikasjonsansvarlig), Marius Eldor Børseth (Customer Success) og Susann Eiklid Søgård (Professional Services & Support)

Pureservice for fremtiden

Et av hovedmålene til utviklingsavdelingen dette året har vært å sørge for å kunne levere en stabil og sikker tjeneste basert på de nyeste teknologiene. Gjennom å ha et kontinuerlig fokus på forbedring kan vi raskere skape verdi for kundene våre. Vi arbeider med en oppdatert skyplattform og en stor endring i hvordan tilgangskontroll og rettigheter fungerer i Pureservice – også omtalt som sonesystemet

Vi på Customer success gleder oss til å vise frem de nye funksjonene som kommer til alle kundene våre, og spesielt til de som har ventet på sonesystemet. De største endringene fra det gamle avdelingsprinsippet mot det nye sonesystemet, er at vi nå åpner for at endringer og ressurser kan aktiveres per sone. Man kan også bestemme hvilke soner som kan overføre saker og oppgaver til hverandre, samt at det kan settes opp team med begrenset innsyn. Den nye dispatcher-sonen vi innfører samtidig, gjør at man også kan tildele saker på tvers av soner og team, også der team har aktivert begrenset innsyn. Det vil komme mer utfyllende informasjon fra oss når sonesystemet rulles ut til eksisterende kunder.

Samtidig har vi fokus på forbedringer på tvers av mange funksjoner i Pureservice og innfridd flere ønsker med opprinnelse fra idéportalen. Husk at du kan se alle ideer vi jobber med, komme med egne ideer og stemme frem dine favoritter i idéportalen her

Annet smått og godt

Her er en liten smakebit på hva som kommer etter sommeren:

  • Mulighet for å redigere saks- og endringsmaler
  • Visning av vedlegg direkte i nettleseren (f.eks. PDF-filer)
  • Kopiere Selfservice-skjema i administrator 

Bistand i sommer

Vi minner om at Support-avdelingen er åpen og klar til å assistere hele sommeren. Support er tilgjengelig fra 8-16 alle hverdager. 

Tusen takk og god sommer!

Til slutt ønsker vi å takke alle for det siste året som har gått. Vi vet at det har vært et urolig og travelt år, og vil derfor rette en spesiell takk til alle våre kunder som står på og hjelper sine kunder under denne tiden. Takk til alle dere som bidrar med gode ideer og tilbakemeldinger slik at vi kan jobbe for å gjøre Pureservice enda bedre. Vi er stolte og takknemlige for å ha dere med på laget.

Vi ønsker deg en riktig god og avslappende sommer, uansett hvor den skal tilbringes!

Beste sommerhilsener fra alle oss i Pureservice

Få en gratis demonstrasjon

Vi er opptatt av at du skal få den beste opplevelsen når du prøver Pureservice. Derfor kan vi skreddersy din gratisversjon etter ditt behov, slik at du umiddelbart får den beste opplevelsen.

Kom i gang