Servicedesk - bedriftens digitale arbeidsplass

Ikke la henvendelser fra ansatte og avdelinger bli glemt. Med Pureservice får du samlet alle typer henvendelser i en brukervennlig servicedesk som forenkler din arbeidshverdag.

Prøv selv

En felles servicedesk for hele bedriften

Gjør det enkelt for ansatte, avdelinger og kunder å ta kontakt. Med Pureservice kan du gi dem fleksibel, rask og personlig service. Fremtiden bringer økende forventninger, og det har vi tatt høyde for. Pureservice servicedesk gjør det enkelt for ansatte og kunder å velge hvilken kanal de ønsker for sin henvendelse. Henvendelser fra telefon, e-post, selvbetjeningsportal eller meldeportal går automatisk inn i servicedesken og til riktig person. På den måten flyter samtaler sømløst over alle kanaler slik at du kan oppnå økt produktivitet og tilfredshet – uansett avdeling.

Effektiv sakshåndtering med selvbetjening

Selvbetjeningsportal fungerer som en kanal for innmelding av saker, og i tillegg som en informasjonskilde for brukere. Det har aldri vært lettere å informere ansatte og avdelinger, og ikke minst koble de sammen. I selvbetjeningsportalen kan ansatte søke i «ofte stilte spørsmål»-artikler (FAQ), melde inn saker, bestille og sjekke status for sine henvendelser.

Forenklet arbeidshverdag i alle avdelinger

Ansatte ønsker å bli informert og koblet sammen. Enkelt forklart samler Pureservice alle henvendelser på ett sted slik at du får full oversikt og trygghet på at alle ansatte og kunder følges opp. Med tilgangsstyring kan du justere hva de forskjellige avdelingene skal ha tilgang til, og i tillegg kan Pureservice hjelpe deg med å utvikle gode rapporter for innsikt og læring i egen prosess. Bruk Pureservice på tvers av avdelinger og gi en friksjonsfri arbeidshverdag til hele bedriften.

Én servicedesk for flere bruksområder

Se hvordan Pureservice passer for deg uansett bruksområde eller avdeling

Jobb fra hvor som helst

Med appen vår har du full oversikt både hjemme og på fjellet.

For oss, som er et ungt teknologi og innovasjonsselskap, har Pureservice vært en veldig viktig samarbeidspartner i effektiviseringen og videreutviklingen av vår support tjeneste. Som verktøy gav det oss mye verdi veldig tidlig takket være gode onbardingprosesser, tett og god oppfølging fra support gjennom hele prosessen og ikke minst jevnlige oppfølgingsmøter med Customer Success Manager i etterkant. Det at vi har en norsk leverandør av et slikt system er også fantastisk moro!

Drift og Support Veni AS

Beste supportsystemet jeg har brukt gjennom 25 år i bransjen! Fleksibelt, intuitivt, oversiktlig, lett å tilpasse til egne behov, lett å dele med andre. Meget god kompetent support! Takk!

Servicedesk IT

Ecura

Pureservice er et meget oversiktlig og brukervennlig system som gjør at ingenting blir glemt. I tillegg støtter det jobbing utmerket fra mobilen slik at vi kan jobbe fra hvor som helst. Kort og godt mye mer enn et IT-system

Andreas Sigvaldsen

Virksomhetsleder IKT Ullensvang kommune

Vi benytter også Asset modulen. Dette sparer vi masse tid på! Vi har brukt Pureservice i over 2 år og er veldig fornøyde med oversikten den gir oss på IT-avdelingen.

Job Zone

Test selv - uten forpliktelser

Et godt arbeidsverktøy bør dekke dine konkrete behov. Derfor er det nyttig å teste funksjonaliteten i systemet. Vi tilbyr en skreddersydd demonstrasjon, med oppsett og veiledning, som dere kan teste i 60 dager - helt gratis og uten forpliktelser.

Kom i gang